Dia Psalma

Vid sjutiden ikväll rullade vi inåt staden för att se Dia Psalma spela på Pipeline. De gör just nu sin avslutningsturné. Det är väl kanske inte ett av mina favoritband, men det är ändå ett band som funnits i min värld sedan Napsters dagar…

Väl där trampade vi otåligt runt ett tag i lokalerna i väntan på att förbandet skulle gå på scen. Efter vad som kändes som en evighet av väntande så frågade vi i garderoben vilka tider som gällde för kvällen och fick till svar att förbandet skulle gå på kl 21.00 och Dia Psalma kl 22.00.

Klockan var inte mer än halv åtta så vi bestämde oss för att åka iväg ett tag. Det blev en glass från Willys och lite site-seeing innan vi rullande inåt stan igen i skymningen och till en allt mörkare himmel.

Väl inne i stan fanns det inte längre någon parkering ledig där vi stått tidigare, så vi stannade till på parkeringen i väntan på att någon skulle åka. Det var då vi började undra varför gatulamporna blinkade…? Och vaför det lät som att det blåste storm fast att det till synes var vindstilla…? Det visade sig snart att det var ett ordentligt åskväder som drog in över staden.

Med den överhängande risken för regn skyndade vi oss att parkera vid Clas Ohlsson istället, och ta oss tillbaka till Pipeline innan himlen skulle öppna sig! På de få kvarteren dit fick vi en häftig uppvisning av Tor och hans hammare.

Med ”säkerheten” inom räckhåll stannade vi utanför Pipeline och förundrades av skådespelet. Vi räknade sekundrarna och konstaterade att åskan var både lite här och lite där, men ofta 5-10 km bort. Plötsligt kom den där stunden när det skarpa ljusskenet och dundret kom samtidigt och det blev några skutt in under taket! Strax efter svajade ljuset till och gatubelysningen och Hotel Strand blev mörklagt!

Vi gick in för att lyssna på förbandet – Aktivt Hjärnsläpp. Lyssnar på dem på t.ex. YouTube så låter de inte så illa. Vet inte om det var något som inte gick deras väg ikväll, men helt bra lät det dock inte. Bättre lycka nästa gång.
 


 

Vi gick ut i friska luften igen efter ett tag, det var hemskt varmt inne i lokalen. Vi kunde konstatera att Strand inte fått tillbaka strömmen än, även om det för ett tag flimrade i belysningen för att sedan bli kolsvart igen. Vi hann slå oss ner i loungen ett tag innan det var dags för huvudnumret.

Dia Psalma hade betydligt högre kvalitet i framförandet och det var rätt roligt att då och då känna igen någon bit från förr. Det var dock inte utan viss förundran jag noterade publiken runt omkring som med breda leenden glatt skrålade med i ”Hon får”, en låt om pedofili.
 


 

Bandet fick ett varmt avsked från Sundsvall, och då syftar jag både på publikens ovationer, på den halvnakne karl som hejades upp på scenen för att tacka av bandet, och på temperaturen i lokalen – basisten klagade över värmen, trummisen fick lov att rikta om spotlightsen och vi, trots att vi stod helt stilla under spelningen, var dyngsura i svett när vi kom ut därifrån. Då var det skönt med en liten promenad till bilen i den svala kvällsluften!
 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s