Inredning del 1

Tänkte skriva lite om vad vi åstadkommit med lägenheten på det dryga år vi bott här. Det är alldeles för mycket för ett inlägg, så jag tänkte det kunde bli lite utav en följetong!

Lägenheten var inte i något superskick när vi skulle ta över den. Förutom allmänt slitna tapeter och golv lade vi speciellt märkte till en djup svacka i hallgolvet.

Det tog några veckor att först få ut hantverkare som skar upp mattan sanerade anledningen till svackan – en gammal, nedruttnad träbalk. Den var en kvarleva efter en äldre dörrpost från när det var tre lägenheter istället för två på vart plan. Sedan tog det yttarligare tid att få ut golvläggare som spacklade igen hålet och lade ny matta i hallen och samtidigt på kontoret då den mattan var rejält missfärgad efter att förra hyresgästen haft det som barnrum.

I väntan på allt detta, och i väntan på nya tapeter – som skulle visa sig ta hela 6 månader (!!!) – så tog vi tag i det första och viktigaste rum som vi skulle bli tvungna att fixa själva då hyresvärden ansåg det vara i tillräckligt bra skick… Det rummet var sovrummet.

Såhär såg det ut före:

Ljusgrön grundtapet och svart fondvägg med guld- och silverstreck, samt en garderob.

Vi fick hjälp med tapetsering av Rickards bror som arbetar som målare. Han gjorde dock inte allt utan visade oss även hur vi skulle göra, så de flesta hela våder grundtapet har vi själva satt upp. Fondväggen fick han dock göra själv! Vi valde en vit mönstrad grundtapet och en svart fondvägg med silvermönster:

Efter det var det dags att möblera:

Först och främst ville vi ha en till garderob, så vi satte in en IKEA-garderob med spegeldörr. En byrå för kläder agerar även TV-bänk. Byrån är i samma serie som sängborden – Hemnes från IKEA. Sängen är rummets pièce de résistance, vår Carpe Diem Härmanö är gudomlig. Money well spent, även om vi fick den till ett snuskigt förmånligt pris.

Sänglamporna är från IKEA, Årstid. Det tog ett bra tag innan vi hittade en taklampa vi var nöjda med, men till slut hittade vi denna på Bauhaus. Gardinerna är en kombination av lila från Mio, svarta från Rusta och omtag från Hemtex.

Det var det om vår inredning för den här gången!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Inredning del 1

  1. nsslan skriver:

    Störande att det skulle ta sådan tid att få till tapeterna. Det finns ju både för och nackdelar med en hyresrätt och det är väl en av dem. Sovrummet som var ok var ju inte någon höjdare precis. Den där ljusgröna färgen ser lite läskig ut. 😛

    Sovrummet ser sjuk snyggt ut nu och sängen skulle jag gärna kunna sno till mig själv. 😉 Carpe Diem, det är grejer det.
    Detaljerna är verkligen pricken över i’et. 🙂

  2. accazblogg skriver:

    Tack! Den ljusgröna färgen var riktigt läskig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s