Vår gård!

För 77 dagar sedan fick vi veta att ”Tjackas” i Berga var till salu. Gården kallas så av många efter att Gatufest-generalen ”Tjacka” bodde där. Igår skrev vi äntligen på papperen!

Vår gård

Gården ligger i närheten av Bergafjärden, utefter en idyllisk, lugn bygata och med Bergaskogarna utanför staketet – perfekt den dag det blir häst, för häst ska jag ju ha, såklart! Men först ska vi bo in oss och få lite ordning och reda. Det verkar inte vara några större jobb som måste göras, men en del saker vill vi ju ändå fixa – i sinom tid.

Först och främst måste vi ställa för vintern som lurar runt knuten! Lite annat med hus än med lägenheten där man bara drar på lite till på elementen… Här är det golvvärme och vedeldning som gäller! Så ved och snöslunga står högt på prio-listan, tillsammans med en sektion avlopp som behöver isoleras, ett avbrutet snöräcke som behöver monteras ned och hålen efter det tätas… Hehe!

Sen kommer nya tapeter… lite målarfärg här och där… På sikt vill vi renovera kök och badrum, men det är förhoppningsvis ingen panik med det.

Stallet får nog stå tomt under vintern… Där vill vi (läs jag) också fixa lite innan man börjar hyra ut. Finns fem platser, så fyra tänker vi väl hyra ut. Om det nu finns någon som vill hyra in sig där. Men det borde det ju vara med tanke på att hälften av gårdarna i byn är mer eller mindre aktiva stall och underbara skogar att rida i ligger alldeles utanför stallet! Dessutom finns det två ridhus inom några kilometers avstånd.

Hä blir nog bra dä här! =D

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vår gård!

 1. Mia skriver:

  Hej!
  Vill börja med att Tacka för de vackra blommorna jag fick på födelsedagen 🙂
  Men vill ju gratulera till ert husköp!! Verkar vara en jättehärlig gård.Ser fram emot mer bilder på hus och omgivningar. Kommer nog gå bra att hyra ut.
  När går flyttlasset?
  Kram// Mia

 2. accazblogg skriver:

  Hej kusse! Vi har tillträde från 1 november. Eventuellt börjar vi med en del fixande då innan vi flyttar in, men vi vill ju flytta innan det är snö och jättekallt! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s